Hockeyballen

Ik ben Stefan.
Sportspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Er zijn verschillende velden waar op gehockeyd kan worden. In Nederland wordt er voornamelijk gehockeyd op watervelden en zandvelden. Ook wordt er veel geoefend op straat en in de winter wordt er in de zaal gehockeyd. Voor al die verschillende ondergronden zijn er natuurlijk ook meerdere soorten ballen verkrijgbaar. Het is logisch dat een bal voor een waterveld aan andere eisen moet voldoen dan een bal voor in de zaal. Veel verschillende merken produceren hockeyballen. Wij hebben hockeyballen in ons assortiment van de merken Grays, Stag en Reece.

BIJ HOCKEYSPOT.NL VIND JE EEN RUIM ASSORTIMENT HOCKEYBALLEN.

Hieronder staat een kleine opsomming van speelvelden met de type bal die er het best bijpast:

Watervelden
Tegenwoordig wordt er veel op watervelden gehockeyd. Een waterveld is een zeer dichte, gekroesde kunstgrasmat. Door het kunstgras vooraf te besproeien met water creëer je een zeer snel speelveld. Voor dit type veld wordt er gebruik gemaakt van dimpleballen. Dit zijn ballen met gaatjes aan het oppervlakte. Door de constructie van de bal beweegt de bal zich snel over  het veld. Ook is het zo dat een dimplebal minder stuitert dan andere hockeyballen. 

Zandveld
Een zandveld is één van de eerste types kunstgrasvelden. Het veld wordt hierbij ingestrooid met zand. Dit zorgt ervoor dat het veld speelbaar wordt. Clubs met een lager budget zullen sneller een zandveld hebben. Een zandveld is een goede basis voor hockey, maar het speelt veel minder snel dan bijvoorbeeld een waterveld. Ook zijn er op een waterveld meer speeltechnieken mogelijk. Op een zandveld word er gebruik gemaakt van een egaal ronde hockeybal. 

Zaalhockey
Bij zaalhockey wordt er gebruik gemaakt van een hele andere bal dan bij veldhockey. Zo weegt de bal bij veldhockey tussen de 156 – 163 gram en bij zaalhockey weegt de bal tussen de 60 - 65 gram. Ook heeft een wedstrijdbal voor de zaal een andere kleur. Bij veldhockey word er gespeeld met een witte bal en bij zaalhockey met een geel gekleurde hockeybal. De bal is lichter omdat er in de zaal veel sneller gespeeld wordt.  Alle hockeyballen hebben een diameter tussen de 22,4 – 23,5 cm. Dit geld zowel voor de zaal als op het veld.

Buiten hockeyballen kunt u ook Hockeystickshockeytassenhockeyschoenenhockeybescherming en overige hockeyaccessoires bij ons vinden.